Harm Jan van Dijk (MA)

Studiecoach en Initiatiefnemer van Bali Break

Naast mijn activiteiten voor Bali Break heb ik 20 jaar als docent aan de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening van de Hogeschool Arnhem Nijmegen gewerkt. Ik geloof in onderwijs waar ruimte is voor groei en talentontwikkeling, vanuit onderling contact en communicatie, gelijkwaardigheid en vooral plezier. Helaas lijken deze waarden in het huidige (grootschalige) onderwijs steeds minder ruimte te krijgen. Als studieloopbaanbegeleider ervaar ik steeds weer dat studenten vastlopen omdat ze niet goed hebben nagedacht over hun studiekeuze. Voor mij reden om Bonaire Break op te richten.

Ervaring

Het belang van een tussenjaar kan ik uitstekend aan de Breakers uitleggen. Ik heb er zelf namelijk veel profijt van gehad. Ook ik wist totaal niet wat ik moest gaan studeren. Na een aantal afgebroken studies vertrok ik voor een half jaar naar een kibboets in Israël. Terug in Nederland had ik een doel voor ogen. Ik ging weer studeren en had vier jaar later jaar een diploma op zak. Een jaar na mijn afstuderen vroeg de HAN mij om als docent te komen werken. Naast mijn werk als HBO docent ben ik jaren als freelance fotograaf voor o.a. de ANWB de wereld over gereisd . Mocht je nog op reis willen na je Bonaire Break, dan kan ik je veel reistips geven.

Supporten van talent

Namens de HAN ben ik manager geweest van een aantal Europese projecten op het gebied van talent en creativiteitsontwikkeling. Doel van deze projecten: het begeleiden van talent naar passend werk. Tijdens mijn masterstudie kunsteducatie aan de Artez hield ik mij onder andere bezig met het coachen en begeleiden van de finalisten van de Kunstbende (een wedstrijd voor jong creatief talent). De ervaring en kennis van deze activiteiten zet ik in tijdens de Bonaire Break.

Bonaire Break

Door een reis te maken stap je uit je comfortzone; dat is heel spannend. Maar al snel merk je dat het je heel veel nieuwe ervaringen oplevert. Juist tijdens zo’n reis en door al deze nieuwe ervaringen sta je open voor nieuwe ideeën en dit is het ideale moment om ook tot nieuwe inzichten over jezelf te komen. Je kunt thuis op de bank gaan zitten wachten op je juiste studiekeuze. Je kunt ook samen met een groep jongeren de mooiste tijd van je leven hebben. En door middel van onze Motivatiekompas methodiek ook nog met een passende studiekeuze naar huis gaan. Ik zou het wel weten!

Marit Kloosterziel

(Studie) loopbaan coach

Ik ben gediplomeerd (loopbaan) coach en begeleid studenten en jongeren in het begin van hun loopbaan met alle mogelijke hobbels die zij tegenkomen in hun werk of studie. Zelf heb ik meerdere studies gedaan om erachter te komen wat ik nu daadwerkelijk wilde. Ik kan me vooral nog de onzekerheid en frustratie herinneren toen het tot me doordrong dat ik niet de juiste studiekeuze had gemaakt.

Ervaring

Ik heb veel ervaring als bemiddelaar tussen werkgevers en werknemers en weet wat er van je wordt verwacht wanneer je in het werkveld komt. Ook de onderwijs wereld ken ik goed. Met veel passie heb ik ruim 12 jaar jaar als leerkracht gewerkt. Mijn doel was om het zelfvertrouwen van de leerlingen te vergroten en hun talenten naar boven te krijgen. In mijn huidige functie als coach werk ik vooral oplossingsgericht en ga ik uit van mogelijkheden.

Bonaire Break

Ik ben vrolijk, energiek en zeer mensgericht. Wat je niet hebt vind ik niet interessant, maar wil graag samen ontdekken wie je al bent en wat je al kan. Een mens bestaat uit verschillende personen die allemaal op een andere manier naar de wereld kijken. Hoe jij kijkt, wat dat zegt over jou en welk talent daarbij om de hoek komt kijken, daar gaan we samen mee aan de slag. Uit je comfortzone stappen en even iets heel anders gaan doen is een enorme stap. Bij Bonaire Break snappen we dit en daarom hechten we ook veel waarde aan een veilige vertrouwde sfeer waarbinnen jij je talenten verder kan ontwikkelen. Ik werk o.a. met de methodiek van stichting Emergo, omdat hier uitgegaan wordt van jouw talenten en drijfveren. Je wordt als het ware iemand die je al bent! En dit helpt je bij jouw studiekeuze.

Julie van der Meer Mohr

Studiecoach

Ik ben Marsha en ik ben 32 jaar. Sinds begin 2017 woon ik op Bonaire. Ik wist op vrij jonge leeftijd dat ik of in de hulpverlening of in de muziekwereld wilde werken. Na een aantal open dagen/meeloopdagen kon ik de keuze maken.

Ik ben afgestuurd aan de Hogeschool Saxion te Enschede en heb hier de studie sociaalpedagogisch hulpverlening gevolgd. In Nederland ben ik vooral werkzaam geweest in de kinder-en jeugdhulpverlening. Voordat ik naar Bonaire kwam werkte ik als jeugdreclasseerder /gezinsvoogd binnen de jeugdbescherming.

In mijn vrije tijd zing en dans ik, maar vind het ook lekker om hier aan het strand te liggen en om met vrienden leuke dingen te doen!

Bali Break

Hoe gaaf is het dat jullie op het mooie Bali erachter kunnen komen wat je leuk vindt en waar je je werk van wilt maken. Ik vind het ontzettend leuk om samen met jullie dit avontuur aan te gaan en jullie hierbij te helpen.
Tot snel allemaal! We gaan er 6 onvergetelijke weken van maken!

Mijn motto is:

“Waar een wil is, is een weg…”

Wil je meer weten? Bel ons gerust: 024 - 206 40 99