Tussenjaar info voor ouders

Vasthouden of loslaten?

Het blijft het toch je kind die je met pijn in de buik op het vliegtuig zet. Ik heb zelf twee dochters van 12 en 14 en moet eerlijk toegeven dat ik ook even moet slikken bij het idee dat ik ze over een paar jaar misschien naar Schiphol ga brengen.

Wij kunnen uw zorgen op dit gebied natuurlijk niet wegnemen. Dat hoeft ook niet, het zijn namelijk heel normale en gezonde emoties. Wat wij wel doen is uw kind in een veilige omgeving opvangen en samen met een groep jonge mensen gaan wij ze een hele mooie en leerzame tijd aanbieden.

“If you love someone set them free”, zong Sting. Ware woorden, maar niet minder makkelijk als je het zelf mee maakt. Toen ik zelf na twee “mislukte” studies niet meer wist hoe ik van de bank af moest komen, schoof mijn moeder mij een ticket naar Israël onder de neus. “Ga maar eens een poosje werken en nadenken over je toekomst”, zei ze.

Ik besef me steeds vaker hoeveel ik aan die woorden gehad heb. Toen ik terugkwam heb ik meteen een studie opgepakt en na vier jaar succesvol afgerond. 

Bali Break
Tussenjaar Bali

Is een tussenjaar goed voor mijn kind?

Jazeker! Meerdere studies tonen aan dat een periode in het buitenland heel erg goed is voor de persoonlijke ontwikkeling van jonge mensen. En dat dit leidt tot minder studie uitval en betere studieresultaten.

Alleen als uw kind al heel zeker, geen hulp bij zijn studiekeuze nodig heeft en staat te popelen om met zijn of haar studie te beginnen, is het antwoord, nee. Maar in dat geval was u waarschijnlijk niet op deze site terecht gekomen. 

Wat kost het wel niet?

Hoewel 2250 euro op het eerste gezicht veel geld lijkt, valt het eigenlijk mee als u zich beseft dat uw kind op Bali verblijft, dat wij 24/7 aanwezig zijn, dat er veel excursies en allerlei activiteiten en workshops georganiseerd worden, dat wij bemiddelen in het werk als vrijwiliger en dat er een professioneel coachings traject doorlopen wordt. 

Een verloren studiejaar kost vele malen meer, en de reis levert ook nog eens een onbetaalbare ervaringen van een echte tropische wereld reis. Wie wil dat nou niet?

 

Mogen wij ook langskomen?

Natuurlijk bent u van harte wekom om uw kind te komen bezoeken op Bali. U heeft meteen een hele goede smoes om zelf ook even lekker op reis te gaan 🙂 Veel ouders gingen u dan ook al voor. Wij adviseren wel om uw reis aan het eind van de Bali Break van uw kind te plannen. Op deze manier kan uw kind het gehele programma volgen en hoeft ze niet te kiezen tussen u en haar of zijn Bali Break.

We stellen het ook op prijs om op de hoogte gebracht te worden als u langs wilt komen. Onze eerste verantwoordelijkheid ligt bij het welbehagen van uw kind en daarom bespreken wij ook altijd even met de Breakers hoe ze er tegenover staan als u langskomt. Wij hopen op uw begrip voor deze visie.

  • Voor verdere nuttige informatie voor ouders verwijs ik u graag naar deze site
  • Op deze site vind u de meningen van grote bedrijven over de meerwaarde op je CV van een tussenjaar. Het filmpje is de moeite van het bekijken waard..
Bali Break